Club Quadrifoglio Belgio

Alfa Romeo

Zagato @ AutoWorld 14/09> 31/ 11/2019 NIET MISSEN NE PAS RATER

Zagato2

 

Beste ALFISTI.

Het Brussels auto museum ‘AUTOWORLD‘ organiseert van 07 september tot 30 november 2019 een tentoonstelling over ZAGATO.

Indien je een wagen ZAGATO wil plaatsen tijdens deze periode, geef dan een seintje en voeg er een foto bij, dan kan de jury oordelen of deze wagen in aanmerking kan komen voor dit evenement.

Verdere details zullen later komen, maar maak je zo vlug mogelijk kenbaar om een selectie te kunnen maken.

Alle ZAGATO’s zijn welkom, eender welk jaartal en niet alleen Alfa Romeo ook Lancia, Abarth, Maserati, Aston Martin, Ferrari, Fiat en zelfs BentleyGTZ, enz….

Vraag ook in jouw omgeving of er kandidaten zijn!

 

 

Chers ALFISTI.

Le musée automobile a Bruxelles ‘AUTOWORLD‘ organise du 07 au 30 novembre 2019 une expo concernant ZAGATO.

Si vous désirez exposer une ZAGATO durant cette periode, faites vous connaitre et ajoutez une photo, ainsi le jury pourra juger si ce véhicle peut être retenu pour cet evenement.

D’autres détails suivron , mais faites nous savoir, au plus tôt, votre intérêt afin de faire la sélection.

Toutes les ZAGATO sont les bienvenues, n’importe quelle année et pas seulement les Alfa Romeo, aussi Lancia, Abarth, Maserati, Aston Martin, Fiat et même BentleyGTZ etc....

Demandez autour de vous s’il y a des candidats!

 

 

Info & contact: Henri Wees This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwe boekenreeks voor Alfa Romeo 105

INTRODUCTIE SERIE ALFA ROMEO TIPO 105 BOEKEN

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.clubquadrifogliobelgio.be/last-new#sigFreeIdcf74cd6347

 

AutoNet carbooks, presenteert een geheel nieuwe serie boeken over de Alfa Romeo Tipo 105-modellen. De zes boeken bevat- ten eigentijdse, veelal nog onbekende foto’s, welke voor het groot- ste deel voor de eerste keer worden gepubliceerd. Hierin worden de diverse varianten van de Tipo-105 modellen Giulia, Giulia GT, Spider, Montreal en Junior Z in vijf boeken gedocumenteerd. Van ieder model worden de productiecijfers en chassisnummers besproken. Het zesde deel is gewijd aan de Alfa Romeo-fabriek in Arese.

 

Meer info: AR tipo 105 Persbericht

 

 

Alfa Romeo best vertegenwoordigd tijdens Mille Miglia 2016 editie

Alfa Romeo 1b Mille Miglia 2016

 

Op 19 mei ging een van de beroemste rally's voor classic cars weer van start; de Mille Miglia. De start in Brescia was onder uitermate slechte omstandigheden. De regen viel met bakken uit de hemel en alle open auto's konden voor, tijdens en na de start blijven hozen, zoveel water viel er.

 

De Mille Miglia deelnemers dienen te voldoen aan strenge voorwaarden. Dit jaar werden er 450 auto's toegelaten en die waren allemaal van voor 1957. Dit jaar waren er blijkbaar 889 auto's ingeschreven, op basis van allerlei coefficienten voor verschillende klassen werd dit aantal teruggebracht tot 450. De twee criteria die het zwaarts meewegen is de leeftijd van de auto en dlassificatie voor-oorlogse 'Race Sport'.  Mocht iemand overwegen volgend jaar deel te nemen, dit jaar waren de inschrijvingskosten ongeveer €8.500 en waren er zoals in de meeste jaren ongeveer twee keer meer inschrijvingen dan dat er auto's werden toegelaten.

 

Alfa Romeo was dit jaar het merk dat met de meeste auto's deelnam, 46. Gevolgd door Mercedes Benz roadmap web 2016 marzo orari.pdf(41), Fiat (38), Lancia (24), Jaguar (24) en Ferrari, Porsche, Bugatti (21). De route leidde langs een groot aantal prachtige en historische Italiaanse steden: Ferrara, Ravenna, Rimini, Rome, Siena, Firenze, Bologna, Modena (Ferrari bestaat dit jaar 70 jaar), Bergamo en aankomst weer in Brescia.

 

Aanwezig zijn bij de keuring van de auto's (altijd op woensdag en dit jaar gebeurde dat buiten de stad) en de start is een hele belevenis. Na de keuring in de Fiera juist buiten de stad, komen de auto's naar het centrale plein in Brescia. Daar wordt de transponder geplaatst. Komend van de Fiera staan de auto's in een lange file in de stad. Omdat ze stapvoets naar het plein rijden is er voldoende tijd om elke auto te bewonderen en een praatje te maken met de chauffeur of passagier. Zo sprak ik o.a. met een Japanner en een Chinees die hun auto (een Aston Martin Le Mans uit 1931) via de boot hadden laten overbrengen naar Italie. Een Amerikaan had dan weer een auto gehuurd in Rome waarmee hij de Mille Miglia reed. 

 

Brescia is een prachtige stad en ligt in een erg mooi deel van Italie. Het ligt net ten zuiden van de Alpen/ Zuid-Westen van de Dolomieten. Het Lago di Garda is op 30 minuten rijden en ook het Lago d'Iseo is dichtbij. Dit laatste meer is veel kleiner en heeft een werkelijk spectaculaire weg rond het meer. Ook ideal voor fietsers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.clubquadrifogliobelgio.be/last-new#sigFreeId61a88dbad1